Malin Ferrin

Ettårskontroll och vaccination

Idag började dagen bra men jag tror vi kommer att ha en lång kväll och natt framför oss.. Vi började dagen med en snabbis på affären för lite småplock sedan lekte vi och tvättade innan vi hade tid på hälsocentralen för Freja’s ettårskontroll. Hon var så duktig, låg högt på allt på utvecklingskurvan vad gäller motorik och så och alldeles lagom på vikt och längdkurvan. 9500 gram och 74 cm ren kärlek är min lilla guldklimp!

Freja var extremt trött efteråt då tiden var när hon normalt sover så vi slängde snabbt ihop lite gröt och sedan direkt ner i vagnen. Det tog inte många sekunder innan hon somnade. Vädret var så varmt och skönt att jag kunde lägga henne i bara tunn mössa. Fick ta av vantarna och öppna åkpåsen till och med.

Själv passade jag på att lapa i mig D-vitamin så jag tog mina köttbullemackor och kaffe och satte mig tillrätta i solen – äntligen vår!

Skissade lite på hur tomten kommer se ut när vi är klara och skrev meny och shoppinglista för nästa vecka. Planen är att handla imorgon så allt finns hemma till på måndag, men vi får se hur Freja är.
Halv tre hade vi nästa tid hos hälsocentralen för Freja’s vaccinationer. Fyra sprutor den här gången. Om de ändå kunde uppfinna något sätt man kunde ta det i munnen eller som suppositorer vore det en miljon hänger bättre. Sköterskan var jättegullig och snabb men Freja’s skrik skar i hjärtat och jag fick kämpa med att hålla tillbaka tårarna och samtidigt hålla henne stilla.

Hon grät förtvivlat hela vägen hem och det bara fortsatte. Försökte med glass vilket normalt sett kurerar allt enligt henne men inte den här gången. Tillslut la jag mig med henne i sängen och sjöng tills hon somnade. Hon har gnytt och gråtit under tiden men jag hoppas att hon känner sig bättre när hon vaknar. Tom ska ta henne i badet då och det blir nog skönt för hennes stackars stuckna ben. Ikväll kommer all fokus vara på att Freja. Min modiga lilla tjej.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats