Malin Ferrin

En morgon på förlossningen

inte riktigt den start på tisdagsmorgonen som jag tänkt men tack och lov är allt ok!

Har haft ont under revbenen på högra sidan några dagar men inte tänkt alltför mycket på det. Det gör ont hela tiden men allra värst när jag hostat eller ligger ner och byter ställning  Kan inte ligga på högra sidan osv. Så igårkväll googlade jag gör att se vad det kunde vara (trodde att det kunde vara ett brutet revben). Hursom det som kom upp var att det kunde vara levern och havandeskapsförgiftning! Inte direkt vad jag väntat mig. Låg dessutom där med en molande huvudvärk och synen har varit sisådär de senaste veckorna. Tänkte ändå att jag sover och ser om det blir bättre. Sov jättedåligt och hade fortfarande huvudvärk när jag vaknade så bestämde mig för att ringa barnmorskan och se vad de trodde.

Som väntat bad de mig åka in. Kollade blodtrycket – vilket var lågt. Kollade urinet – inget protein. Kollade bebis en tjugo minuter – sparkade på för kung och fosterland. Så inga tecken på havandeskapsförgiftning. En doktor fick komma och kolla istället och kom fram till att det är ett stort blåmärke på muskeln under revbenen. Har ju haft hosta i över två veckor nu och hostan i samband med att bebisen ligger mot muskeln har gjort att den överansträngts/övertänjts och därför är det så ömt. Inget vi kan göra förutom att smörja med ibuprofen gel och värmebehandla med riskudde tills bebis kommer ut.

Blev utskriven och åkte hem till Freja som nöjt lekte med farmor. Planen att åka på lekgrupp blev inte av så vi fikade lite sedan gick jag och Freja upp och la oss och sov gott en timme tillsammans vilket var välbehövligt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats